بندرعباس، پایتخت استان هرمزگان در جنوب ایران، شهری با تاریخ غنی و جاذبههای گردشگری متنوع است. بندرعباس ، دارای جاذبهها و مکانهای دیدنی بسیاری است که فقط به داخل شهر محدود نمیشوند. در ادامه متن به برخی از جاهای دیدنی بندرعباس در خود شهر و مناطق اطراف آن اشاره می شود که شما میتوانید وابسته به شرایط خود از ان ها بازدید کنید.
فهرست مطالب
جاهای دیدنی بندرعباس خارج از محدوده شهر
در ادامه مطلب از جاهای دیدنی بندرعباس که خارج از محدوده شهر هستند و می توانید، به آنها سر بزنید معرفی می شود:
1-قلعه تاریخی فین
قلعه فین یکی از جاذبههای دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران میباشد. این قلعه در مکانی بلند و مرتفع واقع شده و در حدود 100 کیلومتری شمال شهر بندرعباس (بخش فین) قرار دارد. قلعه در سال 1381 با شماره 7270 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است. قدمت این قلعه را از روی سفالهای بدست آمده میتوان به قرون میانه اسلامی نسبت داد و به عنوان نقطهای مهم برای محافظت و کنترل منطقه به کار گرفته شده است , اثرهایی از سفالهای بهدست آمده نیز این موضوع را تایید میکند.
قلعه فین; یک قلعه باشکوه، عجیب و اسرارآمیز در جنوب ایران. قلعه ای که خود را به رخ تمام گردشگران این شهر می کشد. این قلعه و تپه طبیعی آن فضای بزرگی را در بر می گیرد که بیشترین طولش 290 متر و بیشترین عرضش 180 متر است.
قلعه فین به دلیل ویژگیهای تاریخی و معماری، مقصد محبوبی برای بازدیدکنندگان بوده ویکی از زیبا ترین جاهای دیدنی بندرعباس است . این ساختمان اما به دلیل زلزلهها و عوامل طبیعی در طول سالها آسیب دیده و بخشهایی از آن ویران شدهاند. هرچند در سالهای اخیر تلاشهایی برای مرمت و نجات اجزای باقیمانده این قلعه انجام شده و برخی از جدارهها و دیوارهای سنگی آن تعمیر شدهاند.
نقشه برداری توسط داود صدیق پور به منظور تعیین حریم قلعه انجام شده و حریم پیشنهادی به میراث فرهنگی هرمزگان ارسال شده است.
این نقشهبرداری به منظور حفظ و حفاظت از این میراث تاریخی انجام میشود و امیدواریم که از ویرانی و فرسودگی قلعه فین جلوگیری شود.
آدرس قلعه تاریخی فین بندرعباس: استان هرمزگان، ۹۵ کیلومتری بندر عباس، بخش فین
لوکیشن قلعه تاریخی فین بندرعباس:
برای مشاهده بهترین هتل های بندرعباس کلیک کنید.
2-آبشار تزرج
آبشار تزرج، یکی از جاذبههای طبیعی استان هرمزگان در شهرستان حاجی آباد قرار دارد. این آبشار زیبا و شگفتانگیز در فاصله 175 کیلومتری شمال بندرعباس، در جاده به روستای برآفتاب واقع شده است. تزرج یک منطقه کوهستانی است محل قرارگیری آبشار تزرج یکی از نقاط کوهستانی استان هرمزگان محسوب میشود و آبشار تزرج از ارتفاعات اطراف روستا سرازیر میشود.
برای دیدن این آبشار زیبا، میتوانید از وسیله نقلیه خود استفاده کرده و به نزدیکی این منطقه برسید.
آبشار تزرج به همراه چشماندازهای طبیعی پیرامونی، یک منظره زیبا و دیدنی را ایجاد میکند. به همین دلیل، در سفر به استان هرمزگان، این آبشار را حتماً به دست آورید. در این منطقه ییلاقی، علاوه بر آبشار، یک رودخانه فصلی نیز وجود دارد.
این آبشار به عنوان یکی از زیباترین آبشارهای منطقه جنوبی ایران شناخته میشود و جذابیت خاصی به روستای گرم جنوبی برآفتاب میبخشد. اطراف آبشار با نخل و گیاهان طبیعی پوشیده شده است که زیبایی و جذابیت بیشتری به این منطقه میبخشد. بازدید از آبشار تزرج برای علاقهمندان به طبیعت و مناظر زیبا، تجربهای لذتبخش خواهد بود.
برای دستیابی به آبشار تزرج، میتوانید از پلکانهای نزدیک آبشار استفاده کنید. در اطراف آبشار، آسیابهای آبی نیز وجود دارند که در گذشته برای تهیه آرد به کار میرفتهاند.
آدرس آبشار تزرج بندرعباس: استان هرمزگان، ۱۷۵ کیلومتری شمال بندر عباس ، شهرستان حاجی آباد
لوکیشن آبشار تزرج بندرعباس:
برای مشاهده بهترین رستوران های بندرعباس کلیک کنید.
3-غار خرسین
غار خرسین، یکی از جاذبههای طبیعی منحصر به فرد در استان هرمزگان واقع در بخش سیاهو، در روستای درگز در شمال شرقی بندرعباس و در فاصله 80 کیلومتری مرکز استان قرار دارد. این غار دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که آن را به یک مقصد جذاب و زیبا برای گردشگران تبدیل کردهاست.
غار خرسین در هرمزگان با ارتفاع 3 متر و عرض دهانه 4 متر، یک غار بزرگ و زیباست. شما پس از طی کردن چند متری از طول 178 متری غار، وارد تالاری میشوید که بزرگترین و تنها تالار این غار است. پس از حدود 10 متر پیشروی در تالار، به یک حفره یا گربه رو در سمت چپ تالار میرسید که شما را وارد راهروی اصلی غار میکند. این راهرو بدون راههای فرعی و گمراه کننده تا طول 170 متری داخل غار ادامه دارد. همچنین، در طول این راهرو، شما با شیبی به سمت بالا روبرو میشوید که تا انتهای غار ادامه دارد. در نهایت شما پس از یک ساعت غارنوردی، به انتهای غار میرسید.
در غار خرسین، قندیلهای نمکی زیبا و چشمنوازی وجود دارند که جزء جدانشدنی از زیبایی این غار محسوب میشوند. این غار دارای جریان آب شوری است که در فصل زمستان و با بارشهای شدید، سرعت زیادی به سمت خارج غار دارد. این خصوصیتهای منحصر به فرد باعث میشود که غار خرسین از دیگر گنبدهای نمکی موجود در استان هرمزگان متمایز شود.
چشماندازهای طبیعی و منحصر به فرد غار خرسین به همراه آبشار نمکی، قندیلهای متنوع با ستونهای عظیم نمکی، این مکان را یک جاذبه گردشگری جذاب و متفاوت میسازد این دلیل ان را به یکی از پربازدیدترین جاهای دیدنی بندرعباس تبدیل کرده است.
آدرس غار خرسین بندرعباس: استان هرمزگان، ۸۰ کیلومتری بندر عباس، بخش سیاهو، نزدیکی روستای خرسین
لوکیشن غار خرسین بندرعباس:
برای مشاهده بهترین پاساژهای بندرعباس کلیک کنید.
4-کوه گنو
شمال بندرعباس با آب و هوای مطبوع و فضای کوهستانی خاص خود، یکی از مناطق کمتر شناخته شده در ایران است. کوه گنو با ارتفاع 2347 متر در فاصله 29 کیلومتری شمال غربی بندرعباس غربی واقع شده است. این کوه دارای آب و هوای نسبتاً معتدلی است که در مقایسه با آب و هوای گرم بندرعباس، جذابیت زیادی دارد. به همین دلیل، این منطقه اهمیت زیست محیطی و تفریحی دارد.
منطقه کوهستانی کوه گنو تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد و به عنوان یک زیستگاه نادر طبیعی توسط یونسکو به ثبت رسیده است. در این منطقه، گونههای گیاهی نادری وجود دارند که در سراسر جهان بینظیر هستند. این وجود گونههای گیاهی نادر، این منطقه را به یک مقصد منحصر به فرد برای علاقهمندان به طبیعت و محیط زیست تبدیل کرده است.
کوه گنو بندرعباس یکی از کوهستانهای برفخیز و آبوهوایی سرد است. این منطقه دارای دامنههای سرسبز و آبوهوای دلانگیزی است که برای بیش از 70 سال توجه اهل دل و دوستداران طبیعت را به خود جلب کرده است. مردم به دلیل کلافگی از شرجی و گرمای طاقتفرسای بندر، به نقاط ییلاقی و خوشآبوهوای کوه گنو بندرعباس میروند. این منطقه شامل باغ کاشان، چاهو و کهنوج است.
منطقه حفاظتشده گنو با وسعت 49000 هکتار، یکی از 9 ذخیرهگاه زیستکره کشورمان در شمال بندرعباس است. با آبوهوای دلپذیر مناطق کوهستانی، گنو یکی از بهترین نقاط گردشگری است، اما هنوز بهطور کامل شناخته نشده است و گردشگران به جاذبههای طبیعی و آبوهوایی آن پی نبردهاند.
ارتفاعات گنو متغیر است و این منطقه دارای تنوع گیاهی و جانوری زیادی است. آبوهوای بسیار خوب و جانپرور آن با آبوهوای مرسوم و متداول مختص این نواحی فرق دارد و این منطقه را به یکی از مناطق تفریحی برتر تبدیل کرده است. چشمانداز زیبا و چشمنوازی طبیعت گنو با کوههای محکم و قامت کشیده، درههای بینظیر و فضای دلانگیز، گردشگران را برای مدت طولانی جذب خود میکند.
این سرزمین حدود ۴۴ سال است که جزء منطقه حفاظتشده محسوب میشود و به عنوان پارک ملی مورد توجه قرار دارد. این پارک ملی از سرمایهها و میراث طبیعی سرزمینمان بهرهبرداری میکند و در سطح بینالمللی شهرت دارد.
آدرس کوه گنو بندرعباس: استان هرمزگان، ۳۴ کیلومتری از شمال شرقی بندرعباس
لوکیشن کوه گنو بندرعباس:
5-چشمه آبگرم گنو
چشمه آبگرم گنو در منطقه کوهستانی گنو واقع شده است. این منطقه در فاصله 34 کیلومتری به سمت شمال شرقی از بندرعباس قرار دارد. به دلیل واقع شدن در میان کوهها، آب و هوای آن معتدلتر از بندرعباس و سایر شهرهای استان هرمزگان است. ارتفاع کوه گنو حدود 2347 متر است و این باعث میشود که بخارات آب دریا به سمت این منطقه نرسند و استان هرمزگان دارای رطوبت و شرجی بیشتری باشد.
چشمه آبگرم گنو حاوی هیدروژن سلفوره و کلر است و دارای دمای بالاست که باعث میشود فقط گیاهان و حیوانات کمی در آن زندگی کنند. اما یک نوع ماهی خاص به نام آوینیوس گینویس در این چشمه آبگرم یافت میشود که تنها در این منطقه قابل مشاهده است.
آوینیوس گینویس ماهی بسیار کوچک و سریعی است و در جریان آب تند چشمه آبگرم گنو قابل مشاهده نیست. همچنین، مهرخوش، بادام وندلیو و پامچال صخرهای از گونههای گیاهی هستند که در این منطقه از ایران یافت میشوند.
آدرس چشمه آبگرم گنو بندرعباس: استان هرمزگان، ۳۴ کیلومتری جاده بندرعباس-سیرجان، بعد از دشت امام
لوکیشن چشمه آبگرم گنو بندرعباس:
6-غار نمکی جزیره قشم
غار نمک در جزیره قشم واقع شده است و در بخش انتهایی جنوب غربی جزیره قرار دارد. این غار در فاصله 90 کیلومتری از شهر قشم قرار گرفته است و ارتفاع آن از سطح دریا حدود 237 متر است. غار نمکی جزیره قشم یکی از جاذبه های طبیعی زیبا در استان هرمزگان است و دارای مناظری بی نظیر است.
غار نمکی جزیره قشم یکی از جاذبههای طبیعی بینظیر در این جزیره زیبا و رویایی ایران است. این غار که در حدود 6000 متر طول دارد، به عنوان طولانیترین غار نمکی جهان شناخته میشود. غارهای نمکی معمولاً در گنبدهای نمکی شکل میگیرند و وجودشان به عوامل آب و هوایی منطقه مربوط میشود.
از زیباییهای خارقالعاده این جاذبه طبیعی میتوان به آراستگیهای نمکی داخل غار، شکلهای فرسایشی غریبه و غنی، و ترکیبات رنگی منحصر به فرد که در دیوارهها و سقفهای غار دیده میشود، اشاره کرد. همچنین، این غار به دلیل تمدن زندگی در زیر زمینی که قدمتی به هزاران سال دارد، تاریخچهای مهم دارد.
غار نمکی جزیره قشم به خاطر طبیعت بینظیر و جلوههای ویژهای که ارائه میدهد، مقصد محبوبی برای گردشگران محلی و خارجی شده است. این جاذبه طبیعی یک نمونه زیبا از غارهای نمکی در جهان است که در مناطق خشک و نیمه خشک معمولاً در گنبدهای نمکی ایجاد میشوند.
به طور کلی، بندرعباس با تاریخچه غنی و جاذبههای طبیعی و فرهنگی خود، یک مقصد گردشگری جذاب و دیدنی در جنوب ایران است که قطعاً سفرتان را به یادماندنی خواهد کرد.
آدرس غار نمکی جزیره قشم: استان هرمزگان، جزیره قشم، ۹۰ کیلومتری شهر قشم
لوکیشن غار نمکی جزیره قشم:
7-پل لاتیدان
پل لاتیدان یکی از آثار تاریخی استان هرمزگان است که در منطقه بندر خمیر واقع شده و بر روی رودخانه کول قرار دارد. این پل به عنوان یکی از طولانیترین پلهای ایران شناخته میشود و در گذشته زیر خاک مدفون بوده است. اما در سال 1372 به دلیل سیلاب، به نمایان درآمده است. پل لاتیدان که به زبان محلی پلکول نامیده میشود، با طولی در حدود یک کیلومتر، شهر بندرعباس را به لارستان متصل میکرده است.
این پل از دوران صفوی با قدمتی حدود ۵۰۰ سال برخوردار است و در آن زمان ساخته شده است به منظور بیرون راندن پرتغالیها و در دوران بعد به عنوان مسیری برای کاروانهای بازرگانی استفاده میشد.
یکی از ویژگیهای جالب این پل تاریخی، استفاده از مصالح متمایز است. به جای آجر، از سنگهای بیشکل و در ابعاد متنوع استفاده شده است. سطح روی پل نیز از سنگهای مسطح تشکیل شده است. اما به دلیل استفاده از سنگهای تراش نخورده و عدم وجود پی مقاوم، این پل تاریخی در معرض خطر تخریب قرار دارد. تنها در سالهای 1379 و 1386، بازسازی اندکی بر روی آن صورت گرفته است. برای حفظ این آثار تاریخی، نیاز به توجه و مرمت مناسب است تا از بین رفتن کامل آن جلوگیری شود.
آدرس پل لاتیدان بندرعباس: هرمزگان، بندرستان، شهرستان بندر خمیر
8-دره داماش سیاهو
دره داماش سیاهو یا جاماش، در فاصله 80 کیلومتری شمال بندرعباس واقع شده و در منطقهی هماگ قرار دارد. این دره یکی از جاذبههای دیدنی بندرعباس است و در واقع به عنوان جادهای ارتباطی بین بندرعباس و سیرجان، سیاهو و روستای زیبای سیخوران عمل میکند. نام روستای سیخوران به دلیل وجود جوجههای تیغی در این منطقه انتخاب شده است.
در دامنه کوههای هماگ، یک دره قرار دارد که رودخانهای زیبا از آن عبور میکند و دره داماش سیاهو یکی از جاذبههای دیدنی بندرعباس است که طبیعت بسیار زیبایی دارد. این منطقه در مقایسه با شهر بندرعباس، آب و هوای بسیار معتدل و خنکی دارد. ارتفاع این دره حدود 3267 متر از سطح دریا است و به عنوان یک منطقه معتدل و مرطوب شناخته میشود که آب و هوای آن در طول سال به همین شکل است. در این دره، جریانهای آبی مختلفی وجود دارد که پس از اتحاد، رودی به نام جُلابی را تشکیل میدهند. این رودخانه در نهایت به خلیج فارس میریزد.
درهها و جریانهای آبی در این منطقه، منظرههای بسیار زیبا و طبیعت بکر هرمزگان را به تصویر میکشند. جریان آب در گذر از میان کوهها و درهها، چشمهها و رودخانههای دائمی را تشکیل میدهد. این آبها به عنوان منابع آبی مهم در این منطقه شناخته میشوند و به رونق باغداری و کشاورزی در این منطقه کمک میکنند. همچنین، زیبایی طبیعی این مناطق باعث جذب گردشگران و علاقهمندان به طبیعت میشود.
آدرس دره داماش سیاهو: 80 کیلومتری شمال بندرعباس
لوکیشن دره داماش سیاهو:
جاهای دیدنی بندرعباس در شهر
جاذبه های گردگشری بندرعباس فقط حومه و اطراف آن محدود نمیشود!
این شهر زیبا علاوه بر ساحل بی نظیر و آفتابی, مکان های شگفت انگیز بسیاری را در دل خود جای داده است. در ادامه تعدادی از جاهای دیدنی بندرعباس که در دل شهر جای دارند به شما معرفی میشوند. پیشنهاد میشود حتی اگر مدت زمان کمی در این شهر زیبا هستید حتما از مکان ها و جاهای دیدنی بندرعباس دیدن کنید.
1- مسجد جامع دلگشا (مسجد جامع اهل سنت بندرعباس)
مسجد جامع اهلسنت بندر عباس، که با نام مسجد جامع دلگشا نیز شهرت دارد، یکی از قدیمیترین مساجد شهر و قدمت آن به بیش از 250 سال پیش برمیگردد. این مسجد در بلوار ساحلی طالقانی بندر عباس واقع شده و به شماره 250 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. معماری زیبا و بینظیر این مسجد توجه گردشگران و توریستهای بسیاری را به سوی خود جلب میکند.
مسجد جامع اهل سنت دارای دو طبقه، یک مناره، صحن و 12 ستون است که از طرح قدیمی این مسجد باقی ماندهاند. با ظرفیت 6 هزار نمازگزار، هر جمعه مراسم نماز جمعه اهل سنت بندر عباس در این مسجد برگزار میشود. مسجد جامع دلگشا بهعنوان یکی از اماکن مذهبی و جاهای دیدنی بندر عباس شناخته میشود.
این مسجد در طول زمان چندین بار تجدید بنا و بازسازی شده است. آخرین بازسازی مسجد در سال 1387 تکمیل شد و توسط حاج عبدالله رستمانی افتتاح شد. مسجد جامع اهل سنت با شماره ثبت 1599 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
مسجد جامع اهل سنت بندر عباس با معماری اصیل و منحصر به فرد ایرانی اسلامی ساخته شده است. مساحت این مسجد حدود 4900 متر مربع است و دارای 20 در بزرگ است. هنر کاشی کاری محراب مسجد جامع بندر عباس صحنهای بسیار زیبا را تصویر میکشد. بنای تاریخی این مسجد از دو طبقه، یک مناره، شبستان، 12 ستون و ایوانهای دارای ستون تشکیل شده است.
ستونهای قدیمی شامل چندین ستون با تزیینات گچی بوده و شبیه به مساجد گلهداری و دژگان است. در هنگام انجام تعمیرات، پایه ستونها با سنگ نما پوشیده شده است. بخش شبستان این مسجد تنها بخشی است که مورد بازسازی قرار نگرفته و تغییراتی در آن رخ نداده است. همچنین بخشهای تازه بازسازی شده و نمای بیرونی مسجد اصالت تاریخی و هنری ندارد.
مسجد جامع اهل سنت بندر عباس با فضای معنوی و آرامش بخش خود، حس و حال بسیار خوبی به انسان میدهد که غیر قابل وصف است. این مسجد به عنوان قدیمیترین مسجد استان هرمزگان شناخته میشود و جاذبهای مهم برای بازدیدکنندگان است.
آدرس مسجد جامع دلگشا بندرعباس (مسجد جامع اهل سنت بندرعباس): استان هرمزگان، بندر عباس، نبش بلوار طالقانی و خیابان دلگشا
لوکیشن مسجد جامع دلگشا بندرعباس (مسجد جامع اهل سنت بندرعباس):
2- حمام گله داری
حمام گله داری یک بنا تاریخی در بندرعباس است که توسط شیخ احمد گله داری، یک تاجر مشهور و خیر، ساخته شد. این حمام در دوره حکومت قاجاریه بنا شده و پس از اتمام ساخت به مسجد گله داری وقف شد.
در گذشته، حمام گله داری بسیار شلوغ بود و مردم زیادی از آن استفاده میکردند. به خصوص زنان بندرعباس، صبح تا بعدازظهر را در این حمام سپری میکردند. اما پس از سال 1340 خورشیدی، با آمدن لولهکشی شهری و حمام به منازل مردم، حمام گله داری به تدریج ترک شد و به یک حمام متروکه تبدیل شد.
در سال 1370 خورشیدی، اداره این بنا به اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری واگذار شد و بنا بازسازی و احیا شد. حمام گله داری به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد و امروزه به عنوان موزه مردمشناسی استان هرمزگان شناخته میشود.
در ساخت حمام گله داری از سنگهای اسفنجی و ساروج محلی استفاده شده است. سنگهای اسفنجی از خلیج فارس تهیه میشدند و به دلیل قابلیت بالای جذب رطوبت، برای مناطقی با رطوبت بالا مناسب بودند. همچنین از آجر فرش در کف حمام استفاده شده است و حمام دارای پنج گنبد است.
آب مصرفی حمام گله داری از یک چاه با عمق 10 متر تامین میشده است و این چاه هنوز هم وجود دارد. در گذشته، آب مصرفی حمام از آب برکه و با استفاده از نیروی کمکی گاو تامین میشد. سیستم گرمادهی حمام شامل انبارسوخت، آتشدان، دیگ، دودکشها و گودال جمعآوری خاکستر بوده است.
روشنایی حمام نیز با استفاده از روزنههایی در سقف حمام تامین میشده است. این روزنهها علاوه بر تامین روشنایی، برای تهویه فضای حمام نیز استفاده میشدند. در فصولی از سال، این روزنهها باز میشدند تا دما و رطوبت حمام تنظیم شود.
اکنون حمام گله داری به عنوان یک موزه فاخر شناخته میشود و یکی از جاهای دیدنی بندرعباس است که برای معرفی تاریخ و آداب و رسوم مردمان هرمزگان استفاده میشود. استفاده از این بنا به عنوان موزه، احیای این بنا و معرفی تاریخ و فرهنگ منطقه را ترویج میکند.
آدرس حمام گله داری بندرعباس: استان هرمزگان، بندر عباس، بلوار ساحلی بندر عباس، جنب هتل امین
لوکیشن حمام گله داری بندرعباس:
3- عمارت کلاه فرنگی بندرعباس
عمارت کلاه فرنگی بندر عباس در مجاورت اسکله قدیمی حقانی این شهر قرار دارد و مربوط به 300 سال قبل میباشد. عمر این عمارت به قبل از دوران قاجار، یعنی دوران صفویه برمیگردد. با خروج پرتقالیها از بندر عباس، هلندیها تصمیم به تأسیس تجارتخانهای به مرکزیت اصفهان گرفتند. به علت اینکه بندر عباس بندر مهمی در ایران به شمار میرفت و در آن زمان دروازه ایران با غرب بود، تصمیم بر این شد که شعبهای از این تجارتخانه هم در بندر عباس ایجاد شود.
تعداد اتاقهای این ساختمان سی و سه عدد است و در سه ضلع آن مهتابی قرار دارد. سقف آن از جنس چوب میباشد و درب و پنجرهها با منبت کاری تزئین شده است.
پس از ایجاد این موسسه، آنها مقر خود را در خانهای که متعلق به حاکم وقت بندر عباس بود، قرار دادند. چند سال بعد، در سال 1080، شروع به ساخت عمارتی در حوالی همان خانه کردند که ساخت آن 4 سال به طول انجامید و در سال 1084 افتتاح شد.
این مقر همین عمارت کلاه فرنگی بندر عباس امروزی است. در سال 1137 شمسی، هلندیها نیز بندر عباس را ترک کردند و این ساختمان خالی ماند. به همین علت، آن را تبدیل به دارالحکومه و محلی برای انجام تشریفات گمرکی کردند.
در سال 1284 که گمرک عباسی کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد، طبقه همکف آن را به این امر اختصاص یافت. دیگر طبقات همچنان به عنوان دارالحکومه به کار خود ادامه دادند. در سال 1352، محل حکومت به ساختمانی دیگر منتقل شد، اما گمرک همچنان در این مکان قرار داشت.
همین موضوع سبب شد که این عمارت به ساختمان گمرک معروف شود. پس از انقلاب، این عمارت را برای مدتی به عنوان میدان میوه تربار استفاده میشد، اما بعد از آن به حوزه علمیه اختصاص پیدا کرد و امروزه متروکه شده است.
آدرس عمارت کلاه فرنگی بندرعباس: استان هرمزگان، بندرعباس، نزدیکی اسکلهی قدیمی بندرعباس، بلوار طالقانی
لوکیشن عمارت کلاه فرنگی بندرعباس:
4- محله باستانی سورو
محله باستانی سورو در بندر عباس واقع شده است و یکی از جاذبههای دیدنی در غرب شهر محسوب میشود. در گذشته، این محله دارای نخلستانهای بزرگی بوده است. در این منطقه درختانی مانند کنار، کرت، کهور، گز و خرگ رشد میکردند. در حال حاضر، سکههای متعددی که به دورانهای مختلف، به ویژه دوران ساسانی، صفوی و قاجاریه تعلق داشتهاند، در موزه بندر عباس نگهداری میشوند.
این سکهها شامل سکههای مس و نقره و همچنین مسکوکات طلا هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده، محققان فرضیه میریزند که ملوک هرمز، یک پادشاهی در خلیج فارس بوده است که از قرن سوم تا قرن دهم هجری در منطقه تنگه هرمز حکومت میکردهاند و ضرابخانهای نیز داشتهاند.
با توجه به واقعیتی که این منطقه در نزدیکی ساحل خلیج فارس قرار دارد، دارای سواحل زیادی است که به نام سواحل سورو شناخته میشوند. بخشی از این سواحل به صورت اختصاصی برای بانوان در نظر گرفته شده است. این سواحل یکی از مقاصد گردشگری محبوب در خلیج فارس هستند و امکانات متنوعی از جمله رستورانها و کافیشاپها نیز در این منطقه وجود دارد.
آدرس محله باستانی سورو بندرعباس: استان هرمزگان، غرب بندر عباس
لوکیشن محله باستانی سورو بندرعباس:
5- موزه آب بندرعباس
موزه آب بندر عباس یکی از جاذبههای دیدنی بندر عباس است که در خیابان 22 بهمن قرار دارد. این موزه قدمتی به دوران صفویه دارد و در حال حاضر به شکل بسیار زیبا بازسازی شده است.
با بازدید از این موزه، شما میتوانید در زمینههای مختلف مربوط به آب، آثار و ابنیه تاریخی را بشناسید. ایجاد و راهاندازی این موزه، یکی از راههای نمایش تلاش و سختکوشی انسان در حفر چاهها و قنات، حفظ ارزش این میراث کهن و نگهداری و شناساندن ابزار و اشیا مربوط به حفر آن است. در موزه آب بندر عباس، اشیایی مانند انواع کوزه، خمرههای آب به نام کروش، خمرههای سنگی (موو)، پایهی مشک (مشک تروز) و عکسهایی از ظروف آب، گاوچاه و چاه چرخ گاوی به نمایش گذاشته شده است.
موزه آب بندر عباس دارای 2 سالن مجزا با معماری الهام گرفته از سبک معماری منطقه است. از سنگهای نادر و گرانبها در ساخت این سالنها استفاده شده است. علاوه بر این، این موزه دارای فضای بازی به مساحت 1580 متر مربع است که شامل المانهای بزرگی مانند آبانبارها، سدها، پلها و مجسمههای مردم محلی است.
آدرس موزه آب بندرعباس: استان هرمزگان، بندر عباس، خیابان ۲۲ بهمن
لوکیشن موزه آب بندرعباس:
6- معبد هندوهای بندرعباس
معبد هندوهای بندر عباس یک یادگار ارزشمند از هندوهایی است که در طول سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴ خورشیدی در این شهر زندگی میکردند. بخش جذابترین این معبد، ساختار منحصربهفرد آن است که در جایی دیگر از کشور یافت نمیشود. این معبد که به نام پرستشگاه بتگوران هم شناخته میشود، به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است و امروزه یکی از محبوبترین جاهای دیدنی بندرعباس است.
در کرانه شمالی، خیابان قدیمیترین و اصلیترین منطقه اداری و تجاری بندر عباس، معبد هندوها توجه هر تازهواردی را به خود جلب میکند. سبک و شیوه معماری این ساختمان، به یاد معابد هندوها و هندوستان میاندازد. این معبد، معبد هندوها است نه گبرها؛ اما به دلیل اینکه مردم قدیمی بندر عباس، هندوهای ساکن این شهر را به نام گور یا گبر میشناختند، معبد به نام پرستشگاه بتگوران شهرت یافته است و همچنان مردم محلی آن را به همان نام میشناسند.
این معبد یکی از آثار منحصربهفرد است که توسط تجاری به نام شیکار پور از غرب هند ساخته شد. زمانی که آنها بندر عباس را ترک کردند، بتها و طاقچه محراب معبد را با خود بردند. این ساختمان پس از آن زمان به تدریج ویران شد تا اینکه توسط سازمان میراث فرهنگی در چند مرحله تعمیر شد.
آدرس معبد هندوهای بندرعباس: استان هرمزگان، بندر عباس، بلوار امام خمینی، رو به روی بازار روز بندر عباس
لوکیشن معبد هندوهای بندرعباس: